На Донеччині чоловік з рушниці тяжко поранив підлітка
11:00 11.12.2018

35-річний мешканець села Рибінського в стані сильного алкогольного сп’яніння вистрелив у неповнолітнього з мисливської рушниці та поїхав з місця пригоди, а коли повернувся перевірити ситуацію, був викритий правоохоронцями. Поранений в тяжкому стані перебуває у лікарні м.Волноваха.

Днями, о 22:50, на лінію 102 надійшло повідомлення, що до центральної районної лікарні доставлений неповнолітній з вогнепальним пораненням. Слідчо-оперативна група та експерти негайно прибули на місце та встановили обставини травмування дитини.

Того вечора троє підлітків з Рибінського сиділи на лавочці, коли почули, що до них наближаються дві автівки. Потім пролунали два постріли, одним з яких було поранено юнака.

Поліцейські вилучили на місці події дві гільзи, допитали свідків та встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий за майновий злочин місцевий мешканець, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловік пояснив, що вони з друзями випивали, і він вирішив взяти гладкоствольну мисливську рушницю, дозвіл на яку отримав у Херсонській області, де мешкав раніше.

За словами підозрюваного, він просто стріляв у темряву і не бачив, що там є люди. Вже коли друзі приїхали додому і проаналізували свій вчинок, то вирішили повернутися та перевірити, чи не було на місці події сторонніх осіб.

Поранений 15-річний хлопець перебуває в лікарні у тяжкому стані. А «стрільця» затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

За вказаним фактом відкрито відразу два кримінальних провадження: за ч.1 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч.4 ст. 296 « Хуліганство» Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Читайте також