На Донеччині суд обрав запобіжний захід зухвалій шахрайці
17:00 24.12.2018

В Українську жінка приносила літнім людям «державну допомогу» та просила розміняти купюри. Справжні гроші забирала, а стареньким залишала фальшиві. Поліцейські зібрали докази причетності зловмисниці до скоєння понад 20 шахрайств. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Жертвами 59-річної аферистки були переважно люди похилого віку. Всі вони зізнавались, що коли чули від жінки, що вона є «працівницею пошти» або «соцслужби» й принесла їм «державну допомогу» – впускали її до себе додому.

Незнайомка скаржилась на те, що має лише великі купюри і просила пенсіонерів їх розміняти. Старенькі погоджувалися, а через кілька хвилин після візиту жінки, помічали, що гроші несправжні й звертались до поліції.

Загалом на рахунку шахрайки, яка раніше вже була судима за скоєння корисливих злочинів, - більше 20 шахрайств.

Знаючи, що відносно неї порушені кримінальні провадження, підозрювана продовжувала працювати за своєю схемою і поповнювала список жертв новими ошуканими пенсіонерами.

За всіма фактами співробітниками Селидівського відділення поліції були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Наразі вони спрямовані до суду.

Суд обрав правопорушниці запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Читайте також