СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора
09:40 18.01.2019
252

Співробітники СБУ викрили на Запоріжжі антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Запоріжжя адміністрував кілька груп, у тому числі в заборонених російських соціальних мережах. У підконтрольних інтернет-спільнотах пропагандист розповсюджував матеріали антиукраїнського характеру, що містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади та конституційного ладу. Також зловмисник займався популяризацією терористичних організацій "Л/ДНР", виправдовував агресію РФ проти України, поширював інформацію, що дискредитує українське військо та державні правоохоронні органи. Матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських ресурсів та сайтів сепаратистів", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів- ред.) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника. У ході санкціонованих слідчих дій вилучено технічне обладнання, яке використовувалось для адміністрування соціальних спільнот та поширення антиукраїнських матеріалів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Читайте також