СБУ: затриманий на Донеччині екстреміст співпрацював із спецслужбами РФ
11:00 16.01.2019

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили протиправну діяльність радикально налаштованої особи на Донеччині.

У межах відкритого кримінального провадження задокументовано незаконне придбання зловмисником вогнепальної зброї, боєприпасів та збуту наркотичних речовин.

Фігурант кримінального провадження підозрюється також у спробі організувати розправу над одним із своїх опонентів. Правоохоронці задокументували факт передачі грошей “виконавцю”, який мав нанести людині тяжкі тілесні ушкодження.

Встановлено, що зловмисник координував свої дії з представниками спецслужб РФ. За завданням кураторів він мав здійснити теракти та спровокувати масові заворушення під час проведення президентських виборів.

Фігуранта справи було затримано при спробі придбати партію пістолетів Макарова. У ході обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили чотири гранати Ф-1 та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Затриманому екстремісту повідомлено про підозру в скоєнні низки злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

За матеріалами прес-центру СБУ

Читайте також