Героїн, кокаїн і метамфетамін у "дарквебі": наркорейд завершився сотнями арештів
20:47 22.09.2020
266

Поліція у різних куточках світу вилучила понад 6,5 мільйонів доларів (у готівці та у віртуальній валюті), а також наркотики і зброю в результаті глобального скоординованого рейду проти наркоторговців у "дарквебі" повідомляє BBC Україна.

Коаліція правоохоронних органів світу оголосила про результати спільної операції DisrupTor, яка викрила продавців і покупців незаконних товарів в темній мережі. Про це повідомила прес-служба Європолу 22 вересня.

Міжнародна група під керівництвом Федеральної кримінальної поліції Німеччини провела серію операцій, в результаті якої в Європі і США були арештовані 179 продавців, які займалися продажем заборонених товарів.

Правоохоронці кажуть, що можуть тепер краще розробляти операції проти користувачів "дарквебу". 

"Дії правоохоронців найбільш ефективні, коли всі працюють разом. І сьогоднішня наша заява - це потужний сигнал злочинцям, які продають чи купують незаконні товари через "дарквеб": прихований інтернет більше не прихований і ваша анонімна діяльність більше не анонімна", - заявив Едвардас Сілеріс. 

"Зі стрибком кількості смертей через опіоїдні передозування під час пандемії Covid-19 треба визнати, що сьогоднішня заява дуже важлива і вчасна", - зазначив директор ФБР Крістофер Врей. 

Кейсі Кларк, дослідниця з фірми Digital Shadows, каже:

"Це ще один удар по організованій кіберзлочинності. Операція, яка поклала край AlphaBay і Hansa (торгові майданчики у "дарквебі", закриті в 2017 році. - Ред.) три роки тому налякала кіберзлочинців, оскільки вона вилилася у подальші судові переслідування, коли правоохоронці збирали більше доказів - часто, навіть через багато місяців". 

Минулого року поліція припинила роботу ще однієї нелегальної платформи - Wall Street market.

"Схоже, правоохоронці діють за тією ж моделлю. Саме тому ми бачимо арешти сьогодні", - резюмує Кейсі Кларк.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також