Дослідження: ринок наркотиків в даркнеті в 2020 році залучив найбільше за весь час число покупців з тих, хто їх вживає
17:44 01.02.2021
258

За підсумками 2020 року кількість людей, які купували наркотики в даркнеті, стало найбільшим в історії. Про це повідомляє Vice з посиланням на результати Глобального опитування про наркотики.

У дослідженні взяли участь понад 110 тисяч осіб та понад 25 країн світу. Британські фахівці з'ясували, що в 2020 році 15% учасників опитування, які повідомили про вживання наркотиків в останні 12 місяців, купили ці речовини в даркнеті, в тому числі за допомогою посередників, повідомляє Esquire.

Це число виявилося в три рази більше, ніж в 2014 році, і на 4% вище в порівнянні з 2019 роком. Автори дослідження відзначають, що такого значного зростання ще ніколи не спостерігалося і одна з його причин - пандемія коронавірусу.

Фахівці пояснюють це тим, що через закриття магазинів в локдаун та інших обмежень на інтернет-шопінг довелося перейти навіть тим, хто їм раніше не цікавився. Те ж саме відбулося і з ринком наркотиків. Ще одним фактором стало те, що самі торговці наркотиками на тлі зростання випадків шахрайства все більше прагнуть зробити свої послуги більш надійними.

Крім того, покупців наркотичних речовин в даркнеті стає більше, оскільки серед них багато молоді, буквально зростаюча на інтернеті. До того ж є культурний фактор. Як приклад дослідники наводять фінів, які через холодний клімат, як правило, «більш ізольовані» і «схильні залишатися вдома», а тому стають одними з найактивніших покупців наркотиків з доставкою додому в даркнеті.

 

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також