У Житомирі брати-домушники грабували людей (ФОТО)
11:00 21.05.2019

В обласному центрі оперативники затримали двох молодиків відразу після вчинення ними чергового злочину. Про це повідомили у ВК ГУНП у Житомирській області.

За словами житомирян, чий будинок було обікрадено, злодії скористались їх відсутністю у денну пору та потрапили у помешкання, пошкодивши металопластикове вікно. Зловмисники перевернули в оселі усе шкереберть і винесли грошові кошти та ювелірні вироби.

– У поточному році ми вже мали аналогічні факти, які були подібні між собою за характером вчинення та деякими іншими ознаками. Вони зареєстровані у Коростишівському та Житомирському районах, а також у самому обласному центрі. Відтак ми працювали над викриттям причетних до крадіжок осіб, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Тож обґрунтовано підозрюваними у причетності до вказаного та ще близько десятка подібних фактів є 23-річні брати. Обидва – уродженці Рівненщини, один з яких проживав у Брусилівському районі Житомирщини, інший упродовж кількох останніх місяців тимчасово мешкав в обласному центрі. Раніше брати уже притягувались до кримінальної відповідальності.

Також відомо, що викрадені з чужих будинків речі молодики здебільшого здавали у ломбарди. За місцями їх проживання поліцейські виявили та вилучили низку речових доказів причетності до серії крадіжок.

Обидва молодика були затримані. Досудове розслідування триває, а за чинним законодавством крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Нагадуємо, що у Києві побили активіста.

Читайте також