Кіберполіція знайшла розробника фейкового застосунку «Дія»
11:00 27.10.2021
255

У місті Запоріжжя викрили чоловіка, який розробив фейкову версію застосунку Дія, за допомогою якого користувачі створювали фальшиві COVID-сертифікати.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, мешканець Запорізької області розробив фейкову версію застосунку «ДІЯ», за допомогою якого користувачі створювали підроблені копії документів – паспорти, сертифікати вакцинації від хвороби COVID-19, водійські посвідчення тощо. У подальшому він за грошову винагороду збував доступ до мобільного додатку через месенджер «Telegram».

За результатами обшуків в нього виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з відділом протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

       

Автор: Павло Петрушко
Читайте також