На Вінниччині чоловік через «тєлегу» здавав інформацію про українських оборонців
Сьогодні, 12:17
255

51-річного мешканця міста Гайсина, що на Вінниччини, підозрюють у держзраді. Він інформував представників спецслужб рф у зборі відомостей про дислокацію та переміщення Сил оборони України. Відкрито кримінальне провадження, судове розслідування здійснюється слідчим відділом СБУ.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінниччини.

У 2023 році він встановив зв’язок з російським блогером і власником відомого ворожого телеграм-каналу, з яким спілкувався у чаті та активно коментував його пропагандистські публікації з антиукраїнської позиції.  

Підозрюється, що з березня по вересень 2024 року гайсинчанин кілька разів надав згаданому блогеру фото- й відеоматеріали про переміщення автоколон військової техніки ЗСУ по Вінницькій області, - йдеться в інформації.

Інформацію розповсюдили у пропагандистських медіа росії, з метою подальшого використання представниками держави-агресора у проведенні підривної діяльності проти України.

Підозрюваного затримано за місцем проживання та вилучено речові докази вчинення кримінального правопорушення. 

Йому повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, у вінничанина, який через соцмережі виправдовував агресію рф, мають конфіскувати квартиру.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також