Вінницький суд ухвалив вирок громадянам російської федерації, які обвинувачуються у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України
16:01 26.09.2023
278

Вінницький міський суд Вінницької області виніс вирок громадянам рф за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України.

Ухвала суду вказує на те, що обвинувачені, громадяни рф та депутати Державної думи федеральних зборів рф були представниками влади рф та уповноваженими брати участь у засіданнях палати і голосувати за акти та інші питання, що ставилися на голосування. Вони брали участь у засіданні Державної думи федеральних зборів рф і підтримали рішення, які закликали президента путіна визнати самопроголошені Донецьку та Луганську народні республіки як незалежні держави.

Ці дії визнаються судом як частина злочинного плану, оскільки їхні дії спричинили ескалацію воєнного конфлікту та призвели до тяжких наслідків, включаючи загибель людей, отримання тілесних ушкоджень та завдання матеріальних збитків.

Обвинувачені, будучи обізнаними з кримінальними провадженнями, які стосувалися їхніх дій, не з'явилися на судові засідання.

Результати судового розгляду вироку ще не набрано законної сили.

Довідково: Частина 3 статті 110 КК України передбачає покарання від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна для осіб, які вчиняють злочин з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групи осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі і які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також