​​У Києві затримали екскоменданта в'язниці окупантів "Ізоляція"
14:02 10.11.2021
1090

В СБУ наголошують, що саме цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах та тортурах полонених українців

"Щодо колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема, щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність", - заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Чоловіка затримали у справі, відкритій за чотирма статтями: торгівля людьми, створення терористичної групи чи організації, незаконних збройних форматувань, а також порушення законів та звичаїв війни.

Очільник МВС Денис Монастирський розповів подробиці затримання.

"Поліцейські отримали оперативну інформацію, що керівник в'язниці, головний кат українців в "Ізоляції" - так званий "Палич" - прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців - це результат спільної роботи Нацполіції та СБУ. Далі - доставка в суд для обрання запобіжного заходу", - написав Монастирський.

Також міністр розповів про злочини у катівні "Ізоляція".

"Більше року слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини "Палича" проти людей. Після повернення полонених "Ізоляції" в Україну, поліцейські поспілкувалися з кожною жертвою бойовиків. Знаєте, що з ними робили? Катували електричним струмом через статеві органи. Поміщали в домовини та забивали їх цвяхами. Ґвалтували. Ламали кістки. Імітували розстріл. І ще багато жахливих речей. Поліцейські провели впізнання та врешті встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні цього року щодо 8 воєнних злочинців матеріали були передані до суду для заочного засудження", - розповів Монстирський.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також