​​Злочини Януковича під час Майдану: ДБР завершило розслідування
16:28 17.11.2021
266

ДБР завершило розсідування злочинів експрезидента України Віктора Януковича та його оточення, вчинених під час Майдану

Слідчі завершили досудове розслідування злочинів Віктора Януковича та інших дев'яти посадовців, які вони скоїли під час протестів у лютому 2014 року.

За 8 років розслідування було зібрано понад 1,5 тис. томів доказів.

Підозрюваними в скоєнні злочинів є тогочасні міністр оборони Павло Лєбєдєв, голова СБУ Олександр Якименко та його перший заступник - керівник Антитерористичного центру Володимир Тоцький, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та його заступник Віктор Ратушняк, начальник командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк, виконувач обов’язків начальника головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк, заступник начальник міліції громадської безпеки ГУМВС України в Києві Петро Федчук, командир ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в Києві Сергій Кусюк.

Усіх їх підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів під час протестів у Києві 18-20 лютого 2014 року: вчиненні теракту з метою залякування населення, що призвело до тяжких наслідків та загибелі людей, у замахах на вбивство і вбивствах, перевищенні службових повноважень, незаконному перешкоджанні мітингів.

Слідством встановлено, що через дії цих осіб упродовж трьох днів загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Автор: Марія Петренко
Читайте також