7 грудня: Міжнародний день цивільної авіації та Всесвітній день української хустки
12:00 07.12.2022
254

Сьогодні, 7 грудня, у світі відзначають такі події:

  • Міжнародний день цивільної авіації
  • Всесвітній день української хустки

Окрім того в Україні сьогодні - День місцевого самоврядування. Християни цього дня вшановують великомученицю Катерину.

Всесвітній День Української Хустки.

День Української Хустки вважається неофіційним щорічним святом. Проте більшість офіційних ЗМІ, таких як #Буквиinformator.ua, 1plus1, kolo.news, все ж вносить його до списку всесвітніх свят, що відзначаються 7 грудня.

Його почали відзначати за ініціативи вінничанки, депутатки Вінницької обласної ради, президентки Міжнародного Клубу Успішних Жінок України Людмили Станіславенко. Ініціативу підтримали громадські діячі, актори та успішні жінки з України та усього світу. У 2019 році свято відзначили у Іспанії. Канаді, США, Казахстані, Йорданії, Латвії, Індії та Португалії. Цього ж року Людмила Станіславенко ініціювала проведення Дня Української Хустки на державному рівні.

Міжнародний день цивільної авіації.

Міжнародний день ООН, який відзначається щорічно 7 грудня. Рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН 6 грудня 1996 року. До святкування цього дня залучаються різні національні та міжнародні організації.

В Україні цього дня відзначають:

День місцевого самоврядування – свято встановлено в Україні згідно з указом президента України “Про День місцевого самоврядування” від 25 листопада 2000 №1250/2000. Саме цього дня, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про місцеве самоврядування”.

День місцевого самоврядування – це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

У різних країнах світу цього дня відзначають:

  • Індія – День прапора Збройних сил
  • Японія – День різдвяної ялинки
  • США та Велика Британія – День цукрової вати
  • Колумбія – День маленьких свічок
  • Вірменія – День пам’яті трагедії Спітака
Автор: Павло Петрушко
Читайте також