До програми Warsaw Film Festival 2022 увійшли три українські стрічки
16:00 30.09.2022
252

До програми 38-го Варшавського кінофестивалю (Warsaw Film Festival) увійшли три українських фільми.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

"Серед 15 фільмів, що відібрані до головної програми Warsaw Film Festival – дві картини, створені за підтримки Держкіно: стрічка української режисерки Ірини Цілик “Rock. Paper. Grenade” (“Я і Фелікс”) та польсько-український фільм “Тато” (“Заморожене добро”) режисерки Анни Маліжевської. Також у конкурсній програмі фестивалю 1-2 Competition - стрічка Максима Наконечного "Спас" (Butterfly Vision)", - йдеться в повідомленні.

"Я і Фелікс" – фільм про дорослішання, перші уроки добра і жорстокості, підліткову закоханість, пошуки вчителя і непрості стосунки дітей та поламаних 1990-ми роками дорослих, розповідають у Держкіно. Продюсерами стрічки є Анна Яценко та Володимир Яценко. Виробництво – ForeFilms / Limelite.Як зазначають у Держкіно, фільм "Тато" – це історія про Міхала – батька-одинака, який працює далекобійником. Поки він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. За сюжетом, жінка помирає, після чоловік дізнається, що таке батьківство.

Стрічка створена у копродукції України та Польщі за підтримки Polish Film Institute та Держкіно. Продюсеркою фільму є Анастасія Буковська.

Також у конкурсній програмі фестивалю 1-2 Competition було відібрано роботу Максима Наконечного "Спас" ("Бачення метелика"). Світова прем'єра фільму відбулася цьогоріч на Каннському міжнародному кінофестивалі.

Warsaw Film Festival проходить щороку на початку жовтня у столиці Польщі. Мета заходу – представляти нові фільми світового, європейського та польського кінематографа. 38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 до 23 жовтня 2022 року.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також