Два українські фільми отримали нагороди Фестивалю незалежного кіно у Польщі
17:26 08.05.2023
255

Ігровий повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової отримав приз за найкращу стрічку у міжнародному драматичному конкурсі фестивалю Off Camera у Кракові. Іншу стрічку — «Тато» Анни Маліжевської — назвали найкращим польським фільмом; акторську нагороду також вручили Еріку Любосу, який виконує у ньому головну роль.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Обидві стрічки спродюсовані українським Family Production і зняті в копродукції за підтримки Держкіно: «Тато» — спільно з Польщею, «Ти мене любиш?» — спільно зі Швецією.

"Ти мене любиш?" розповідає історію дорослішання головної героїні, 17-річної Кіри, яка розгортається напередодні падіння СРСР. Дівчина стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Головні ролі зіграли Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

Світова прем'єра стрічки відбулася у лютому цього року на Берлінському кінофестивалі.

Фільм "Тато" розповідає про батька-одинака і далекобійника. Коли він від'їжджає по роботі, його доньку доглядає українська жінка. Її раптова смерть відправляє чоловіка у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство.

Восени 2022 року фільм Маліжевської отримав Приз екуменічного журі Варшавського кінофестивалю.

 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також