У Вінниці за розбещення малолітніх дівчаток судитимуть художника
15:57 24.04.2023
465

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 56-річного вінничанина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 156, ч. ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України (вчинення розпусних дій стосовно малолітніх осіб, виготовлення та зберігання дитячої порнографії).

Обвинувачений під приводом приватних уроків з малювання, які проводив у власній оселі, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, авторитетом вчителя, здійснював фізичне та інтелектуальне розбещення неповнолітніх дівчат.

Крім того, вводячи дітей в оману щодо подальшого здійснення та навчання малюнку з натури, використовуючи психічний вплив, пропонував малолітнім оголити своє тіло, після чого фотографував дітей, а графічні зображення зберігав на власних технічних засобах для подальшого особистого перегляду. У  мобільному телефоні та комп'ютері обвинуваченого виявлено фото та відеозаписи, які зловмисник намагався видалити, аби запобігти викриттю та покаранню.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також