Вінницький художник із сумчанами створює «Місто квітів» (Фото)
16:34 01.09.2017
258

Вінницький художник у Сумах прийняв участь в програмі Школи урбаністики, яка стартувала ще влітку.  Олександр Нікітюк вчив небайдужих до мистецтва містян, як правильно розміщувати в публічному просторі об'єкти мурал-арт.

«Перший етап - лекція про самий мурал-арт. Показав учням методику створення з урахування думки жителів Сум способом партісіпаціі. З цієї методики сумчани досліджували думку людей: чи потрібен в місті мурал-арт проект, визначали місце і тематичну складову. У липні учні знайшли місце, визначили тематику, зробили первинні ескізи, з яких ми зібрали один ескіз і затвердили його. Обговорили проект в громадському просторі з жителями міста. В результаті в кінці серпня стартувала друга частина. Проходила вона як майстер-клас, в якому брали участь учні Школи урбаністики. Небайдужі до мистецтва теж допомагали реалізувати цей проект. Я розповідав, як наносити фарбу, змішувати її, технологічні моменти, одним словом», розповів сайту ilikenews художник.

Ось так за допомогою навчання вінницького митця у Сумах народним методом створили мурал «Місто квітів», в якому є три складові - місто троянд, історичне місто і архітектура 19 століття. Малюнок ще не закінчили, адже Олександр Нікітюк поки що малюватиме четвертий мурал у Вінниці.

«Поїду десь у жовтні в Суми, щоб закінчити роботу над проектом», - додав митець.

Читайте також