Роман Гах: «Звичайні місця можуть виявитися незвичайною фотолокацією»
18:27 23.08.2018

Ми вже писали про фотопроект Костянтина Ревуцького «City Style», що відбувається за підтримки Людмили Станіславенко. Нещодавно наш кореспондент поспілкувався з першим учасником проекту, першою моделлю, Романом Гахом, ведучим ранкового шоу «Світанок» на телеканалі «ВІТА».

Про «City Style», як скупатись в костюмі в Південному Бузі та про інші цікаві подробиці, читайте в нашому інтерв’ю!

- Ти – один із найвідоміших у місті телеведучих, і відеокамера для тебе – це звична справа. А чи була відчутна різниця в роботі перед відеокамерою та перед фотоапаратом?

- Перед телекамерою, у студії, я відчуваю себе як риба в воді, не помічаю камери. А на фотокамеру потрібно зафіксувати якусь певну емоцію, передати її зовсім по-іншому. Фото і відео це дві великі різниці, зовсім інша сфера роботи, і тільки здається, що це легко. Однак головне – кайфувати від цього процесу. Коли є спілкування, коли є діалог з фотографом, коли люди на одній хвилі – це дуже круто, сам процес уже в кайф. Я не пожалкував ні хвилини про те, що взяв участь.

- Розкажи, як ти познайомився із «City Style»? Чому вирішив взяти участь?

- Мені завжди цікаво відкривати в собі щось нове, нові можливості, тому, власне, і зацікавила ідея Кості, коли він запропонував це зробити. Я завжди за творчі експерименти. До того ж, це перший фотопроект, в якому я беру участь. Звичайно, були фотосесії для телеканалу, для різноманітних рекламних проектів, але «City Style» для мене - досвід новий, але цікавий.

- Чи є різниця у роботі на минулих зйомках та на проекті? Можливо, є якісь цікаві нюанси?

- У мене був досвід фотозйомок, коли просили показати емоцію, яка не притаманна зовсім, і коли зробили півтисячі кадрів, із них ти розумієш, що лише третина з них може окреслити тебе як особистість.

З Костею ж працювати класно, бо ти можеш поводити себе так, як відчуваєш, можеш бути собою, видаючи певну емоцію водночас. І ми не робили тисячу кадрів. На одній локації – максимум кадрів 20-30, і половина з них змушує задуматись: як можна так тебе розгледіти? Дійсно, в Кості є такий погляд, що на фото може показати тебе як особистість, таким, яким ти є. До того ж, коли не бачиш, який в тебе антураж позаду, дивишся на готове фото і просто: «Вау! Це дійсно я, але те, що поряд зі мною – це круто!».

- Ми бачили фотографію в Бузі, розкажи, будь-ласка, як це все відбувалось? Що це було?

- Ми походили по місту, а потім виникла шалена ідея: зробити фотографії у Південному Бузі. В костюмі, на фоні міста, в воді.

Я хотів показати, що просто іноді потрібно робити ті речі, які хочеш, від яких тебе пре. Хочеться погуляти у воді в костюмі? Взяв і зробив, життя воно одне, коротке, і потрібно брати від нього все на повну. Беріть від життя максимум, робіть те, що хочеться робити. На справді людям все одно, головне – щоб вам було в кайф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Костянтин Ревуцький: «Ми вирішили показати Вінницю з іншого ракурсу»

І так: в Бузі немає піску. Я там не купався років двадцять, мабуть, і коли довелось залізти, то виявилось що вище щиколоток стояв просто в мулі. Але це був гарний досвід, коли доводилось переборювати дискомфорт, відразу до того, що там знизу відбувається, і видавати водночас емоції. Як на мене – це круто. Так, ти стоїш, тобі огидно, тебе там щось лоскоче, але ти маєш видати емоцію: те, що ти хочеш передати і те, що хоче побачити фотограф. Це було цікаво.

- А які нові локації ти відкрив для себе?

- Це було б спойлером до наступних частин проекту, тому нехай залишиться інтригою. Є задуми, де ми ще зробимо серію фотографій, не хочу, щоб в нас їх перехопили.

- Наскільки, на твою думку, Вінниця «фотогенічна»?

- Це дуже важко сказати. Все залежить від фотографа, від ракурсу. який він підбирає. Ми, звичайні вінничани, можемо з цього фотопроекту повчитись багато чому, адже зазвичай, коли йдеш десь, то не помічаєш цих красивих місць, хоча виявляється, що звичайні місця можуть бути незвичайною фотолокацією. Зрозуміло, що є якісь ознаки нашого міста, де всі фотографуються, але завдяки фотопроекту «City Style» відкриються нові локації.

Ми продовжуватимемо слідкувати за проектом «City Style» та ділитись із вами усіма новинами, які почуємо та побачимо.

Читайте також