У Вінниці обрали дитячих омбудсменів VII каденції (Фото)
18:07 19.10.2017

Дитячий омбудсмен Вінниці –  це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах – всюди,  де потрібно адвокувати та захищати права дітей.

Сьогодні пройшов другий тур міського конкурсу дитячих омбудсменів – тих, хто захищає права дітей. За результатами першого туру журі обрало 15 претендентів, які представили свої презентаційні роботи на тему «Я – омбудсмен». На перший етап конкурсу було подано більше 70 робіт.

Омбудсмени 7 каденції шляхом відкритого конкурсу були обрані за результатами суворих випробувань –  письмових творів, публічних дискусій. Школярі розказували, як себе бачать на посаді міського омбудсмена. Свої ідеї, проекти, наробітки, які хочуть впровадити, представляли діти з усіх міських шкіл.  Саме ці учні розповідатимуть дітям про їхні права та обв’язки, а за потреби захищатимуть їх.

Обирали переможців представники департаменту освіти міської ради, служби у справах дітей, депутати. Поспілкуватися з новими омбудсменами прийшли й представники минулої каденції дитячих омбудсменів.

«Ми обрали 8 учасників, які займуть посаду дитячого омбудсмена. Взяли до уваги всі цікаві презентації. Загалом, учасники конкурсу – школярі, які у свої навчальних закладах уже є шкільними омбудсменами, які вже стикалися з такими завданнями. І цю місію хочуть донести за територію шкільного двору, у місто», - розповіла головний спеціаліст відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Вінницької міської ради Марина Олексієнко.

Міськими омбудсменами VII каденції стали Антонюк Марія, Галушко Анастасія та Писаренко Антон з Вінницького технічного ліцею, Гузовська Софія з  гімназії №1. Також уповноваженими зі справ дітей тепер будуть Гуменюк Дмитро та Сітко Катерина з школи №26, Хоменко Аліна, яка навчається у ЗОШ №22, Попадюк Дар’я з школи №13.
Захищатимуть права дітей й двоє учнів із школи №3: Півторак Кирило, Смірнова Юлія. Також двоє із ЗОШ №35 Мельник Юлія та Дунаєв Максим. Крім того міськими омбудсмена будуть Шмалій Аліна (ЗОШ №10), Захарчук Ольга (ЗОШ №12) та Гончарук Людмила  (ЗОШ  №19).
Після спеціалізованого навчання за участю психологів, юристів, фахівців з соціальної роботи омбудсмени розпочнуть активну правозахисну діяльність.

Читайте також