Вінницькі журналісти перевтілились у майстринь пензля і фарб (Фото)
09:00 12.12.2017

11 грудня у вінницькому обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки художніх творів відомих журналістів Вінниччини та блогерів-початківців за проектом «Патріотизм очима журналістів-2».

Перед 10 учасниками проекту ставилося непросте завдання – зобразити підсумки року, що минає, створивши патріотичний сюжет. Журналісти – справжній інформаційний скарб, вони завжди у вирі подій і в курсі останніх тенденцій, тому трансформації їх відчуттів на полотнах – відображення дійсності, у якій ми всі живемо впродовж року. Взяти участь у другому проекті зголосилися лише дівчата. У першому проекті «Патріотизм очима журналістів» брало участь двоє хлопців.

«Перевтілення майстринь пера і мікрофона у майстринь пензля і фарб, вважаю, пройшло вдало – кожна побачила 2017 рік по-своєму і картини вийшли жіночні, ніжні грайливі, мрійливі, загадкові, енергетичні. Серед образів є молода європеїзована «Солоха», гарячий Фенікс, закохана пара-індіго… Усі 10 картин чудові, і незважаючи на те, що більшість вперше взяли у руки пензель, креатив журналістів – у кожному мозку на полотні, - виступила голова Правління громадської організації «СПІНОЗА» Наталя Журбенко.

Займалися з молодими художниками спеціалісти зі студії «АкВарель». Деякі автори готові продати свої роботи з благодійною метою.

Картину «Погляд», яку створила прес-секретар патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук, писала за 4-5 зайнять. Раніше журналістка малювала тільки в школі, але дуже любить фарби та пензель.

 «Захотілось зобразити молоду дівчину з голубими очима та світлим волоссям - типову українку, яка не посміхається, тобто вона нещаслива. Засмучена, тому що в її країні негаразди – війна. Картину назвала «Погляд», тому що в погляді головної героїні полотна патріотизм. Можливо ця дівчина щоденно когось чекає та надіється на кращі часи, коли зійде сонце і все буде добре. А за її спиною недаремно таке тривожне небо, як образ того, що відбувається в країні. Підбирати фарби допомагала моя наставниця. Малювала, щоб отримати задоволення. Не маю наміру продавати картину», - розповіла Тетяна Фіщук.

Виставку журналістських робіт можна відвідати безкоштовно з 11 по 17 грудня.

 
Читайте також