Нагороду "Кращий художник України" отримав митець, для якого Вінниця - золота провінція з унікальною архітектурою (Фото)
19:49 16.08.2017

Сьогодні у Вінниці відбулося визначне свято — нагороджували переможця першого Всеукраїнського мистецького пленера “Кращого художника України”.

У центрі міста зібралися кращі митці, які протягом 5 днів творили свої етюди на вулицях Вінниці. Організував дійство визначний художник України Володимир Козюк.

Їх вибрали з 208 заявок. Не знаючи Вінниці, художники з різних куточків країни приїхали знайомитися з місцевістю та творити шедеври. Кожен по різному дивився на місто. Для когось воно залишиться містом фонтанів, для когось загадкових скульптур, храмів, але Вінниця приємно вразила всіх учасників пленера.

Привітати художників завітали мер Сергій Моргунов, голова ОДА Валерій Коровій, депутати Людмила Станіславенко та Сергій Кудлаєнко, меценати та гості з України та із-за кордону.Володимир Козюк розповідає, що було дуже важко визначити найкращого серед кращих. Всі роботи достойні та неперевершені.

Гості з різних куточків світу вручали художникам почесні грамоти та подарунки.

А після довгого хвилювання винесли вердикт. Отож, найкращим художником України став Володимир Оврах — член Національної спілки художників України, родом з Полтавської області.

Писати було легко. Створив 5 картин. Описав Мури з таким трохи творчим підходом. Хотів підкреслити та зберегти на полотні такі архітектурні пам'ятки, які з часом зникають, наприклад Ерусалимку, храм над Бугом та ін. Вінниця для мене — тепла золота провінція з унікальною архітектурою. Для художника саме це є дуже цінним”, - прокоментував Володимир.

Нагороду переможець вважає відносною. Каже, що не буває кращого чи гіршого художника. Кожен в чомусь унікальний та неповторний.

Для всіх було несподіванкою, що другим переможцем конкурсу став Євгеній Шаповалов — художник із Чернігова. Та й сам митець був приємно здивований.

Нагорода для мене — це звання, статус, досягнення. Це стимул творити ще краще. На одній із своїх картин намалював Водонапірну башню. Тільки побачив цю конструкцію, відразу ж закохався”, - розповів Евгеній.

По дві картини усі художники залишать у Вінниці: одну — меценатам, а інша висітиме у майбутньому музеї нашого міста. Інші, по бажанню, митці продаватимуть на День міста.

Читайте також