Вінничани святкують День Південного Бугу
12:34 23.05.2019
255

У вінничан з'явився черговий привід для свята - День Південного Бугу. Це свято має набути традиційного характеру та проводитися щорічно саме в травні.

Отже, на набережній перед фонтаном "Рошен"  відбулося офіційне відкриття Дня Південного Бугу. Правда, анонсований о 14.00 початок дещо затримався, але, тим не менш, це дозволило публіці роздивитися виставки малюнків, долучитися до майстер-класів, наприклад, гри на металофоні, міні-шоу мильних бульбашок, взяти участь у справжньому хімічному експерименті або сфотографуватися в солом'яному капелюшку... Не варто забувати й про смаколики, які пропонувалися наймолодшим учасникам спонсорами свята.

Загалом на Дні Південного Бугу студенти ВПУ ім. Коцюбинського взяли на себе опцію не тільки розважати гостей свята, а й так би мовити розширювати пізнавальні горизонти.

 Незважаючи на будній день, перед сценою зібралося чимало вінничан. На відкритті була розслаблена, невимушена атмосфера, нервували перед виходом хіба наймолодші учасники концертної програми.

Розпочалося свято з вітань  першого заступника голови ОДА  Андрія Гижка, який, звертаючись до присутніх на святі, наголосив, що рішення про відзначення Дня Південного Бугу було прийнято на рівні Кабміну, що вкотре доводить загальнодержавну вагу нашої центральної водної артерії. Посадовець також похвалився тим, що владою за останній час було придбано 2 земснаряди, ще один - міською радою.

Від імені Басейнової ради, яка і виступила ініціатором проведення подібного заходу, привітав гостей заходу голова ради Віталій Мокін.

Крім того, було нагороджено учасників конкурсу " Вода для всіх - 2019", серед них  були вихованці дитячого будинку "Гніздечко".

Концертна програма, котра складається з двох відділень, за задумом організаторів має тривати до 19 години.

Читайте також