З нагоди відзначення 23-ї річниці Конституції України у приміщенні обласної державної адміністрації відбувся урочистий захід, в ході якого було нагороджено кращих представників громади Вінниччини.

Під час урочистостей присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв України, які віддали своє життя за її свободу та незалежність.

Після хвилини вшанування пам’яті героїв керівники області та міста – голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник голови Вінницької міської ради Галина Якубович, привітали учасників зустрічі з 23 річницею прийняття Основного Закону держави, повідомляє Вінницька ОДА.

Зокрема, Валерій Коровій, вітаючи присутніх, зауважив: «Конституція є одним із базових символів української державності. Ми живемо у досить непростий час, тож абсолютно очевидним є той факт, що Конституція України залишається тією основою, яка врівноважує суспільство та надає йому можливість рухатися вперед. Ми повертаємось до Основного Закону тоді, коли нам важко, адже прагнемо знайти відповіді на ті питання, які турбують людей. Яку б не надавали оцінку Конституції, я переконаний, що більшість погодиться із тим, що саме цей фундаментальний документ надає можливість вирішувати питання цивілізованим шляхом».

Голова обласної Ради Анатолій Олійник у свою чергу пригадав події 1996 року, коли відбувалися жваві дискусії щодо прийняття Основного Закону України у стінах Верховної Ради.

«Конституція України є однією із найдемократичніших, найцивілізованіших та найбільш сучасних. Саме цей документ збалансовує систему влади в Україні. Наша сила у рівності перед законом, у шанобливому ставленні до Конституції України та у демократичних цінностях», - підкреслив  Анатолій Олійник.

Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович також зазначила: «Важливим є те, щоб Основний Закон надавав не лише рівні права, а й можливість розвиватися нашій країні. Сьогодні на кордонах нашої держави відстоюють права кожного з нас». На завершення Галина Якубович побажала присутнім благополуччя, добра та миру.

Після привітальних промов 48 кращих вінничанам вручили державні, урядові нагороди та Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.

У рамках заходу відбулось покладання квітів до Меморіалу Слави, до пам’ятного знаку загиблим бійцям Небесної Сотні та Героям АТО, до пам’янтиків,  меморіальних дошок на честь визначних особистостей та історичних постатей України.  Нагадаємо, у Вінниці відзначили кращих студентів (ФОТО).

Читайте також