У Вінниці на фестивалі «Сурми звитяги» популяризуватимуть українську патріотичну пісню та поезію (Фото)
13:35 06.10.2017
272

10 жовтня у приміщені Будинку офіцерів відбудеться обласний етап 18-го Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

Фестиваль збирає кращі дитячі колективи з різних регіонів Вінниччини, виконавців, юних співаків, акторів та поетів. Засновано фестиваль у Львові, він є всеукраїнським, вінничани ж долучилися та стали проводити обласний етап з 2005 року.

Прийшов на Вінниччину фестиваль з ініціативи Нородного Руху, до 2009 року оргкомітет очолював голова обласного товариства «Меморіал» Василь Гурін. Потім Вінницьким обласним етапом фестивалю стала керувати голова Вінницького крайового козацького молодіжного об’єднання «Молода Подільська Січ» Валентина Шпак-Мельник. Постійним меценатом фестивалю є отаман Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна.

Головним завданням фестивалю є популяризувати в молодіжному середовищі українську патріотичну пісню та поезію, об’єднати зусилля державних установ, виявити і довести до широкого загалу громадськості справжній стан у сучасній пісенній творчості.

«Патріотичний фестиваль має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування. Виступи учасників мають розкривати героїчний шлях національно-виховальної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах та Революції Гідності», - розповіла Валентина Шпак-Мельник.

Участь в конкурсі можуть взяти діти від 10 до 25 років, виступатимуть у двох категоріях: від 10 до 16 років та від 17 до 25.

Учасників оцінюватимуть у номінаціях: солісти-вокалісти, вокально-інструментальні та вокально-хорові ансамблі, оркестри, декоративно-тематична, живописна та графічна, композиції, художнє читання, авторська поезія.

 
Читайте також