У Ватикані священикам заборонили благословляти одностатеві шлюби
21:01 16.03.2021
306

Римська католицька церква відмовилася благословляти одностатеві шлюби. Про це повідомляється в зверненні Конгрегації доктрини віри, підписаному в тому числі і папою римським Франциском, який раніше виступав за підтримку одностатевих шлюбів.

Підписанти вважають, що шлюб - це союз між чоловіком і жінкою, а одностатеві шлюби суперечать канону. Благословення ж - церковне таїнство, що скріплює союз чоловіка і жінки для народження нового життя. У документі говориться, що церква не може благословити союз, який має на увазі сексуальні стосунки поза шлюбом. Бог не може благословити гріх - «він благословляє грішну людини, визнаючи його частиною світобудови і дозволяючи йому змінити себе», йдеться у зверненні.

Ієрархи підкреслюють, що документ не передбачає дискримінацію представників меншин, а стосується протоколу дії церковних приписів.

Підписанти допускають можливість благословення окремих представників меншин. Автори звернення підкреслюють, що зробили його у відповідь на пропозиції деяких католицьких єпархій благословляти одностатеві шлюби.

У жовтні минулого року Папа Римський Франциск підтримав легалізацію одностатевих шлюбів, зазначивши, що «гомосексуали мають право на сім'ю». Він також призначив 13 нових кардиналів, в числі яких - архієпископ з Вашингтона Уілтон Грегорі, який стане першим афроамериканцем, який отримав цю посаду. Крім того, Грегорі очолював єпархію в Атланті, де став відомий тим, що підтримує ЛГБТК + спільноту.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також