У Вінниці визначили переможців міжнародного мистецького конкурсу «Кращий художник/The best artist – 2020»
00:01 28.08.2020
311

У Вінниці визначили переможців міжнародного мистецького конкурсу «Кращий художник/The best artist – 2020». Головну нагороду – Гран-прі, отримав митець з України Богдан Макаренко!

На Вінниччині завершилася найочікуваніша мистецька подія року «Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist -2020», яка вже четвертий рік поспіль проходить за ініціативи відомого та визначного вінницького художника, Народного художника України, Володимира Козюка.

З 17 по 26 серпня в рамках пленеру у Вінниці та поза межами міста відбувалися різноманітні яскраві заходи, творчі зустрічі, виставки талановитих митців.

Впродовж конкурсу 32 художника з різних куточків України, а також іноземних держав: США, Китаю та Азербайджану майстерно описували на своїх полотнах найживописніші куточки Вінниччини, а під час мистецько-пізнавального квесту «Вінницька палітра – сучасне і минуле», який відбувся у Вінниці 23 серпня, митці малювали чарівні міські пейзажі та визначні історичні місця. Ще 16 учасників з різних країн світу, які через карантинні обмеження не змогли приїхати до Вінниці, долучились до проекту в онлайн режимі. Вони працювали у себе вдома, але записували відеозвернення до учасників пленеру і надсилали свої роботи.

Готові полотна всіх художників були згодом представлені членам журі, які їх оцінювали, обирали номінантів та визначали головного переможця. Цього року склад журі вразив своєю кількістю та авторитеністю. Твори митців оцінювали провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру.

До речі, в рамках пленеру було започатковано ще один проект «Велике мистецтво – Велике будівництво» від Міністерства культури України. Адже об’єктами мистецької інтерпретації учасників також стали пам’ятки культурної спадщини краю.

Вінниччина – неповторна та прекрасна. А на картинах художників - вона казкова!

26 серпня «Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist -2020» дійшов до завершення. У заміському комплексі «Гостевія» було влаштовано грандіозний фінал, під час якого нагороджували всіх художників - учасників конкурсу, та оголосили ім’я Кращого художника -2020». Свої кращі роботи митці представили того ж вечора у виставці, яку розташували на алеї вздовж «Гостевії». Вінниччина – неповторна та прекрасна. А на виставлених картинах художників вона виглядала казково та магічно.

В перервах між нагородженнями гостей також розважали і зачаровували прекрасними, зворушливими, драйвовими та захопливими виступами відомі артисти. Зокрема, вразив своїм неймовірним, пронизливим та глибоким голосом талановитий співак, переможець четвертого сезону «Голос країни», Ігор Грохотський.

«Сьогодні у цій залі зібралась мистецька еліта. Тут немає жодної випадкової людини – ми усі як одна велика сім’я - друзі, поціновувачі художнього мистецтва, усі ті, завдяки кому відбувся цей проект. Я вдячний усім і моє серце належить кожному із вас», – звернувся у вітальному слові Володимир Козюк.

Свої враження від події висловила у промові також депутат Вінницької обласної Ради Людмила Станіславеннко, яка від початку заснування пленеру та всі чотири роки підтримує конкурс.

«Я дякую кожному художнику, кожному творчому діаманту, який завітав до нас на Вінниччину. Завдяки вам, ми матимемо ті шедеври, які залишатимуться нашим поколінням на соті й сотні років. Дякую кожному своєму другу, якого я знайшла за ці чотири року існування конкурсу «Кращий художник». Я познайомилася з такими людьми, які, я точно знаю, будуть зі мною по життю, з якими ми вже започаткували класні проекти та робитимемо нашу країну ще кращою. Я зустріла тут такий людей, які під час кожної зустрічі наповнюють мене на весь наступний рік тими глибокими і високими емоціями, тією красою, яка є у нашій Україні. Я низько вклоняюсь кожному із вас, кожному меценату. І найнижчий уклін та величезна дяка моєму другові, Володимиру Козюку, що робить таке дійство, таку велику справу й увіковічнює Вінниччину на роки і на століття для майбутніх поколінь», - підкреслила Людмила Станіславенко.

Також вона відзначила, що всі художники – надзвичайно талановиті та гідні звання «Кращий». І дуже рада, що Гран-прі отримав художник, один із її фоворитів, роботи якого вона оцінила високим балом.

Отже, номінації та імені переможців:

Номінація «Кращий художник»:

I номінація – Аліна Храпчинська (Україна, Харків);

II номінація – Євгенія Божко (Україна, Одеса);

III номінація – Олександр Назаренко (Україна, Вінниця).

Номінація «The best artist»:

I номінація – Христина Козюк (США);

II номінація – Злата Шишман (Україна, Одеса).

Лауреатами премії імені Валерія Гегамяна стали – Олександр Брітцев (Харків) та Неллі Кірман (Харків).

Гран-прі «Кращий художник - 2020» здобув Богдан Макаренко (Україна, Київ)!

Крім того, всі художники, як учасники фінального туру, були нагороджені дипломами від організаторів та подарунками.

Автор: Аліна Корольова
Читайте також