Комітет заборонив ввозити 25 книг з РФ, зокрема Акуніна і "Матильду"
18:00 16.01.2018

Державний комітет телебачення і радіомовлення не видала дозвіл на ввезення в Україну 25 виданих в РФ в 2015-2017 роках книг.

Про це йдеться у переліку заборонених до реалізації в Україні книг затвердженому 10 січня.

Рішення про заборону було прийняте "на підставі негативного висновку експертної ради з питань аналізу та оцінки друкованої продукції". Зокрема заборонено для ввезення видані в Росії "Сталінград" Ентоні Бівора, дві книги з серії "Історія Російської держави" Бориса Акуніна, "Дочка Леніна - Погляд на історію" Едварда Радзинського, "Моїй Матильди. Любовні листи і щоденники Миколи Другого "Бориса Соколова, "Православ'я. Чесна розмова" протоієрея Всеволода Чапліна та інші, включаючи кілька найменувань дитячої літератури, в тому числі підручники. 9 із заборонених до розповсюдження книг видані видавництвом "АСТ", 7 - видавництвом "Э", 5 - видавництвом "Захаров", 2 - видавничою групою "Азбука-Аттікус", по одній –видавництвами "Хіт-книга" та "ТД Алгоритм".

Як відомо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про заборону ввезення в Україну з Росії книг антиукраїнського змісту.

Українська правда
Читайте також