Зеленський представив Одесу як кандидата на проведення EXPO-2030
20:00 29.11.2022
286

Президент Володимир Зеленський презентував проект кандидатства Одеси на організацію міжнародної виставки EXPO-2030 (Експо-2030) на Генеральній асамблеї Міжнародного бюро виставок. Зеленський представив заявку України у відеозверненні.

Глава країна наголосив, що для нього честь — представляти українську кандидатуру на проведення Всесвітньої виставки 2030 року. Представляти Одесу — а отже, і весь Чорноморський регіон.

"У 2030 році, коли українська відбудова вже продемонструє значну частину із запланованих результатів, саме в Україні можна буде побачити, на що здатне людство, коли всі народи співпрацюють заради миру і безпеки, заради розвитку і зручнішого майбутнього для всіх людей", — зазначив Президент.

За словами Зеленського, Одеса сторіччями зв’язана економікою та культурою з Туреччиною та Румунією, Грузією та Болгарією, Молдовою та іншими країнами по всьому світу. Крім того, Одеса є багатонаціональним і мультикультурним містом.

"Таке місто може прийняти всесвітню виставку вперше, але це місто має вікові зв’язки зі світом. Коли у 2030 році ви відвідаєте Україну та нашу Одесу, ви зможете відчути силу, свободу, культуру не просто однієї країни та одного міста, а ви відчуєте потенціал всього людства. Ось чому Одеса", – зазначив Зеленський.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також