Курс біткоіна впав на 17% після визнання його офіційною валютою в Сальвадорі
16:31 08.09.2021
297

Курс біткоіна 7 вересня впав на 17% - до $ 43 тисяч - після того, як він офіційно став платіжним засобом в Сальвадорі разом з американським доларом. Про це повідомляє Bloomberg.

Причиною обвалу криптовалюти стало відключення урядом Сальвадора свого криптогаманця Chivo через технічні проблеми. Президент країни Найіб Букела розповів в твіттері, що влада скористалася ситуацією і під час падіння біткоіна купили ще 150 цифрових монет, збільшивши загальне число токенів у держави до 550 (близько $ 26 млн).

Пізніше біткоін трохи підсилив позиції. Вдень 8 вересня його вартість становила $ 45,9 тисячі.

Сальвадор став першою і єдиною країною, яка зробила криптовалюту державним платіжним засобом. Президент розраховує, що це допоможе створити робочі місця і спростить відправку грошей на батьківщину для громадян, які працюють за кордоном. При цьому 70% сальвадорців не мають банківських рахунків або кредитних карт і користуються лише готівкою. Щоб спонукати громадян до використання криптовалюти, Букела пообіцяв кожному $ 30 в біткоіна при відкритті рахунку в Chivo.

У країні як і раніше буде в ходу долар, але підприємства торгівлі і компанії зобов'язали забезпечити можливість приймати платежі в біткоінах. Букела ретвітнув кілька постів жителів Сальвадора, які вже розплачуються криптовалютою в McDonald's і Starbucks.

Фахівці сумніваються в успіху експерименту з біткоіном в Сальвадорі через нестабільність його курсу, який може нашкодити економіці країни. Вони також попереджають про неминуче зростання рівня шахрайства.

Автор: Іван Петрик
Читайте також