Китай потай відправив Сербії сучасні засоби ППО – ЗМІ
11:00 11.04.2022
270

Китай таємно відправив Сербії сучасні засоби протиповітряної оборони HQ-22 на шести літаках, - про це поділилося видання Associated Press з посиланням на власні джерела.

 Сербія — це ідеологічний партнер Російської Федерації. Хоч вона і проголосувала за резолюцію ООН, яка засуджує криваві атаки рф в Україні, але не приєдналася до санкцій проти агресора.

У повідомленні зазначається, що суботнього ранку в цивільному аеропорту Белграда приземлилися шість літаків Y-20 китайських військово-повітряних сил. Повідомляється, що вони доставили cучасні зенітно-ракетні комплекси середньої/великої дальності HQ-22.

Президент Сербії Олександр Вучич натякнув на поставку засобів ППО з Китаю в своїй заяві. Він сказав, що у вівторок або середу представить "новітню гордість" cербських збройних сил.

Китайську ракетну систему часто порівнюють з американськими зенітно-ракетними комплексами Patriot і російськими С-300, один з яких нещодавно отримала Україна від Словаччини. Правда, у HQ-22 менша дальність дії, ніж у більш досконалих С-300. Сербія стане першим оператором китайських ракет в Європі.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також