Китай «рішуче засудив» візит Пелосі на Тайвань
18:39 02.08.2022
254

У Міністерстві закордонних справ Китаю знову попередили США про наслідки візиту конгресвумен Ненсі Пелосі до Тайваню.

Про це заявив представника МЗС Чжао Ліцзяня.

В МЗС заявили, що візит Пелосі сильно вплине на політичну складову американо-китайських відносин, посягає на територіальну цілісність Китаю та надсилає «хибні сигнали сепаратистським силам, які прагнуть незалежності Тайваню».

"Китай рішуче виступає проти і суворо засуджує це, а також вчинив серйозний демарш і рішучий протест Сполученим Штатам", - йдеться в повідомленні.

Там нагадали, що Тайвань є "невід’ємною частиною території Китаю, а уряд Китайської Народної Республіки є єдиним законним урядом, який представляє весь Китай".

"Китай однозначно вживе всіх необхідних заходів для рішучого захисту свого суверенітету і територіальної цілісності у відповідь на візит спікера США. Усі наслідки, що випливають з цього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню", - додають в МЗС КНР. 

Чжао Ліцзяня також закликав США не розігрувати "тайванську карту" контролю над Китаєм.

На тлі цього Управління морської безпеки Китаю розповсюдило повідомлення про те, що з 00:00 години 2 серпня до 00:00 години 6 серпня в частині акваторії Південно-Китайського моря проводитимуться військові навчання з бойовими стрільбами.

У зв'язку з цим захід всіх судів у райони, координати яких вказані на сайті відомства, заборонено.

Автор: Павло Петрушко
Попередня новина
Наступна новина
Читайте також