Київ та Гамбург стали стратегічними партнерами та домовилися про підтримку в кризові часи, - Кличко
10:00 26.04.2022
306

Лідер партії "УДАР", мер Києва підписали «Угоду заради солідарності та майбутнього» з першим мером Вільного та Ганзейського міста Гамбург Петером Ченчером. Ідеться про ефективну співпрацю між нашими містам і, насамперед, надання Гамбургом допомоги для відбудови Києва.

Для цього будуть визначені конкретні проекти. А також Гамбург посилить зусилля щодо надання гуманітарної допомоги Україні та окремо зосередиться на особливих потребах Києва. Ця угода є важливою для Києва.

У своїй промові Віталій Кличко зазначив: "Я вдячний Гамбургу, особливому місту за чергове підтвердження дружби, підтримки і готовності допомогти Києву та Україні. Це для нас дуже важливо. Допомога нам потрібна терміново. Бо українці сьогодні героїчно борються за свою державу, свою волю, за мир в усій Європі".

Колега мера міста підкреслив, що угода свідчить проте, що мешканці Гамбурга засуджують напад Росії на Україну та виявляють солідарність з Україною.


«Київ як столиця має особливе значення у боротьбі з російською агресією, а також - у боротьбі за мир і свободу в Європі. Через прямі зв’язки з мером Києва Віталієм Кличком ми можемо цілеспрямовано допомагати та гнучко реагувати на нагальні проблеми. Я звертаюсь до підприємств Гамбурга, а також усіх мешканців нашого міста, підтримати народ України і допомогти йому!», - підкреслив Петер Ченчер.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також