Київрада підтримала звернення щодо недопущення захоплення земель території столиці
19:29 23.09.2021
538

Депутати Київради підтримали звернення до Київської облради, Офісу генерального прокурора, НАБУ, Головного управління СБУ в місті Києві та територіального управління ДБР щодо ситуації навколо протиправного вилучення земель територіальної громади Києва та намагання у позаправовий спосіб змінити межі міста Києва.  “За” відповідне звернення проголосували 88 депутатів.

Так, за словами мера Києва Віталія Кличка, захоплення земель відбувається в значних масштабах та за “мовчазного сприяння” посадовців Держгеокадастру.

Варто зазначити, що з 1989 року і до сьогодні встановлені межі міста Києва не змінювались. Зокрема, восени 2019 року було віднайдено межу Києва. Всі оригінали документів є в наявності в міста.

Тим не менш, Держгеокадстр протягом двох років не вносить існуючу межу міста Києва до Державного земельного кадастру, незважаючи на численні звернення Київради. Тому місто змушене було звернутись за судовим захистом своїх інтересів. За дорученням мера Києва подано позов до Держгеокадастру та його територіального органу про визнання протиправною бездіяльність цього органу.

“Провадження у справі відкрите. Така бездіяльність посадовців призводить до того, що деякі «сусіди» столиці, – зокрема, Коцюбинське та Козин, користуючись бездіяльністю Держгеокадастру квапляться включити сусідні з ними землі міста Києва до своїх територій та розпорядитись земельними ділянками столиці на свій розсуд”, – підкреслив Віталій Кличко.

Так, рішенням Київської облради від 9 вересня цього року затверджено схему планування території Київської області, з розширенням територій області. Зокрема, меж селища Коцюбинське за рахунок Національного природного парку «Голосіївський», що суперечить затвердженим межам міста Києва.

Департамент земельних ресурсів уже направив відповідні повідомлення про злочин до ДБР, НАБУ, СБУ. А мер Києва Віталій Кличко особисто звернувся до посадових осіб Київської області, Держгеокадастру і правоохоронних органів з вимогою не допустити порушення прав територіальної громади міста Києва.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також