Льотчик, який катапультувався на Вінниччині розповів про особливості атаки
14:00 15.10.2022
271

12 жовтня, близько 21:00, неподалік Вінниці зазнав аварії літак Повітряних сил України. Пілот почав втрачати керування машиною, але зробив все можливе, щоб відвести винищувач подалі від Вінниці та катапультувався.

 Військовослужбовець виконував бойове завдання зі знищення в небі над Вінницькою областю ворожих дронів-камікадзе Shahed-136. Про це повідомило командування Повітрянuх сuл ЗСУ в Telegram. Зазначається, що НП сталася з невстановлених поки що технічних прuчин.

Зараз українськuй льотчик почувається добре та уже надав інтерв'ю в ефірі телемарафону «Єдині новини»: 

 «Ворог, не маючи успіхів на полі бою, починає переходити до терору цивільного населення, знищуючи не військові об’єкти, а дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту та інші «центри ухвалення рішень» — ділиться KARAYA. — У тому числі застосовує іранські дрони. Та ми за короткий час адаптувались і до такої загрози. Хоча чесно скажу, ціль непроста, та ми досить успішно її знищуємо» - констатує пілот.

За знищенням дронів 12 жовтня вінничани спостерігали практично «в прямому ефірі».

«Наведення вночі здійснюємо радіолокаційним способом, — додає льотчик. — У денний час працювати набагато простіше, адже є можливість встановити візуальний контакт із повітряною ціллю».

 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також