Лише частина країн G20 підтримують санкції проти РФ — Bloomberg
16:11 05.08.2022
393

За інформацією ЗМІ, попри те, що США та Європа запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення рф в Україну, чимало країн "Великої двадцятки" досі не підтримують їх.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg.

Агентство Bloomberg зазначає, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час турне Південно-Східною Азією та Африкою стикається з “незручною реальністю”: більша частина світу не готова слідувати зусиллям США та Європи з ізоляції РФ та її президента Володимира Путіна.

Це робить угоду щодо глобальних ініціатив, таких як обмеження цін на російську нафту, запропонований G7, ще складнішим, водночас надихаючи Путіна та його ключового прихильника, главу Китаю Сі Цзіньпіна, до реалізації їхніх “глобальних планів”, – зазначає агентство.

Найбільшим противником антиросійських санкцій є Китай. За кілька тижнів до того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, лідер КНР потиснув руку Путіна заявивши про “безмежну дружбу”.

Окрім цього, витрати Китаю на російську нафту різко зросли після початку війни — у червні КНР витратила на російські енергоносії на 72% більше, ніж роком раніше.

Проте Пекін далеко не єдиний, хто не готовий протистояти Кремлю. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 1 липня розмовляв телефоном з Путіним і обговорив, як можна розвивати торгівлю між державами.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 1 липня розмовляв телефоном з Путіним, обговорюючи розвиток торгівлі. А лідер президентських перегонів у Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва поклав провину за війну не лише на рф, а й на Україну.

У Південній Африці президент Сиріл Рамафоса розкритикував санкції, введені США проти РФ.

Туреччина дійшла висновку, що покарання Росії завдасть шкоди економічним і політичним інтересам Анкари. Зокрема Туреччина втратить 35 мільярдів доларів через високі витрати на енергоносії та вплив на туризм.

Саудівська Аравія також підтримує добрі стосунки з москвою через свою участь у нафтовому картелі ОПЕК+. Окрім цього, вони мають хороші відносини з Пекіном: наслідний принц Мохаммед бін Салман нещодавно заявив, що багато китайських компаній вже ведуть бізнес у Неомі, його головному мегапроєкті.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також