Макрон наполягає на переговорах між Україною й рф і припиненні вогню
10:30 10.05.2022
261

Президент Франції Еммануель Макрон наполягає на необхідності якнайшвидшого припинення вогню та проведення переговорів між Україною і росією для досягнення миру, - про це він заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні.

За його словами, метою залишається припинення вогню якомога швидше, адже це єдине, що може завершити переговори, які були розпочаті делегаціями України і росії, для того, щоб далі отримати мир і виведення російських військ з України.

“Ми залишаємося сконцентрованими на наших цілях зробити все, щоб досягти режиму припинення вогню. Допомогти Україні вести переговори на умовах, які Україна визначить для себе, оскільки наша позиція — бути на стороні суверенітету і територіальної цілісності України. Не більше, ні менше. Ці переговори - це єдине, що може відновити мир”, - сказав Макрон.

За його словами, з огляду на це Європа відіграватиме свою роль у гарантуванні безпеки, це буде обговорюватися разом з Україною та багатьма іншими союзниками. Також європейці допомагатимуть у питанні відбудови України, до чого вони вже залучаються.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також