Механічні пошкодження мобільних пристроїв – коли варто звернутися до сервісу?
10:13 09.04.2023
280

Мобільний пристрій, навіть найнадійніший, може одного разу вийти з ладу. Проте більшість несправностей відбувається з вини користувача та пов'язані з необережним використанням устаткування. Давайте перевіримо, які поломки найчастіше трапляються і чи можна якось з ними впоратися.

Найпопулярніші поломки смартфонів

 До механічних ушкоджень найчастіше відносять ушкодження, спричинені неправильним використанням устаткування. І “таланти” користувача у цьому питанні не знають меж. Звичайно, до найпоширеніших пошкоджень можна віднести розбитий дисплейний модуль або зламані елементи корпусу. Однак зустрічаються також унікальніші поломки, наприклад, порвані шлейфи кнопок, міжплатних з'єднань або роз'ємів живлення. У такому випадку смартфон стає практично марним і потребує обслуговування. Користувачем смартфонів марки Xiaomi пощастило, адже вони можуть знайти потрібний шлейф або плату живлення тут https://www.aks.ua/uk/catalog/shleif/brand/xiaomi

 Поява рідини в смартфоні - це одне з найнебезпечніших явищ, яке потребує оперативного втручання фахівців. Більшість офіційних сервісів, як правило, пропонують замінити обладнання у такому разі. Однак, приватні компанії часто можуть врятувати смартфон після залиття, якщо звернутися до них вчасно. Звичайно гарантій на таку послугу ніхто не дає, але зате у користувача є шанс повернути важливі дані користувача.

   Ще одним із менш поширених способів, яким користувачі «знищують» свої смартфони, є порушення роботи системи живлення через використання неоригінальних зарядних аксесуарів. Справа в тому, що дешеві зарядки не мають вбудованого захисту від перенапруги, тому часто це стає причиною виходу з ладу материнської плати телефону або акумулятора.

Чи завжди винен користувач?

 Будь-які тріщини або контакт з рідиною не виникають спонтанно. Але чи завжди винний власник мобільного обладнання? Не зовсім. Наприклад, часто можна чути про виробничі дефекти. У такому разі користувач може без проблем звернутися до офіційного сервісу та виконати ремонт за гарантією.


 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також