Мер Києва Віталій Кличко відреагував на відеозвернення глав районів столиці. Свій допис Кличко оприлюднив у Telegram-каналі
14:02 06.06.2023
1516

«Подивився відео, записане головами районів столиці. З якими, до речі, сьогодні зранку обговорювали результати перевірки й недоліки в облаштуванні укриттів, які мають усунути в районах. На це РДА отримали загалом за минулий і цей рік 1,2 млрд гривень і були відповідальними за їх облаштування, – зазначив мер Києва. – Ваша «дружна команда» навіть за це не готова відповісти. Про що ви ще там говорите? Про повноваження? Так з 2014 жодного з них вас не позбавили, а в 2015-му навіть додали. Скільки грошей, виділених на укриття, ви освоїли? Відповім: загалом по місту трохи більше 10 відсотків! То ви будете брати на себе відповідальність за місто?! Князівства створювати?», – написав Віталій Кличко.

Він назвав показовим те, що декламатором слабо полумʼяного спічу виступив Дмитро Ратніков, щодо відсторонення якого на час розслідування мер столиці звернувся до Президента після трагедії в Деснянському районі 1 червня.

«Коли я тоді зранку спілкувався з людьми, які були, зрозуміло, на емоціях після страшної трагедії, голова району ховався за деревами, а потім тихенько втік», – зауважив Кличко.

Він підкреслив, що закони, Конституція, обʼєднання зусиль в війні, яка руйнує Україну, не є важливими для тих, хто писав цей текст главам районів, змусив його записати і хто намагається розбалансувати вщент владу в столиці, знищити самоврядування і створити хаос у Києві.

«Не сійте вітер в серці країни! Не робіть відвертої політичної дурні. Суспільство все бачить і розуміє», – наголосив Віталій Кличко.

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також