Microsoft включає персонального помічника зі штучним інтелектом Copilot у Windows
21:21 24.05.2023
253

Microsoft оголосив про інтеграцію своєї нової системи під назвою Windows Copilot у всі додатки для ПК. За даними The Verge, Copilot буде доступний як попередня версія для користувачів Windows 11 з червня.

Windows Copilot стане особистим помічником для користувачів, повідомили представники компанії під час конференції Microsoft Build, яка триватиме до кінця тижня.

"Ми переносимо Copilot на найбільш популярну платформу - Windows", - зазначив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла. "Це дозволить кожному користувачеві стати досвідченим у використанні Windows".

Microsoft, що є багатомільярдним інвестором у OpenAI, розробника ChatGPT, почав впроваджувати генеративний штучний інтелект у свої продукти, починаючи з пошукової системи Bing та браузера Edge в лютому. Незважаючи на партнерство, Наделла наголосив на тому, що Microsoft не контролює OpenAI.

Юсуф Мехді, корпоративний віце-президент Microsoft, повідомив, що ChatGPT буде використовуватись у якості основної пошукової системи Bing, але не назвав конкретну дату введення цієї функції.

Водночас, під час активного впровадження ШІ-технологій в свої продукти, Microsoft та Google, інші технологічні гіганти, Сем Альтман, генеральний директор OpenAI, висловив погляди на необхідність розробки законодавства для обмеження потенційних негативних наслідків ШІ, таких як поширення дезінформації.

Microsoft заявляє, що має власний етичний комітет для розробки ШІ та набір принципів ШІ, які включають участь керівництва, інклюзивне управління, практичні рекомендації, а також інвестиції та розширення прав та можливостей людей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також