Міністерство соцполітики перегляне підхід до соціальних виплат через фінансові труднощі
14:24 03.07.2024
264

Через надмірну кількість соціальних зобов’язань, які неможливо підтвердити фінансовими ресурсами, Міністерство соціальної політики України планує переглянути підхід до соціальних виплат. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович на Конференції високого рівня щодо Європейської соціальної хартії у Вільнюсі.

"Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов’язань щодо виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом. Цей дисбаланс призводить до великої кількості судових справ, які не можуть бути вирішені через економічні обмеження", - зазначила Жолнович.

За її словами, соціальний бюджет України займає друге місце після оборонного бюджету.

"Це величезні кошти, які потрібно оптимізувати з огляду на зростання кількості людей, що перебувають на межі бідності, та інших вразливих груп. Ми не можемо збільшувати ресурс на соціальні видатки, а повинні його оптимізувати та зробити максимально адресним. Ми працюємо над тим, щоб переглянути філософію соцвиплат, аби кожна виплата мала чітку мету – допомогти людині вийти зі складної життєвої ситуації та стати економічно незалежною", - підкреслила міністр.

Жолнович також повідомила, що вже підготували законопроєкт про базову соціальну допомогу, яка об’єднає кількість диференційованих виплат.

Автор: Павло Перушко
Читайте також