Міністр оборони підтвердив стовідсоткову ефективність ракет Storm Shadow в Україні
21:04 28.05.2023
258

Британські ракети Storm Shadow, які недавно були постачені Україні, демонструють вражаючі результати на полі бою. Таку інформацію повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час участі у телемарафоні.

Він заявив: "З усіх пусків ракет Storm Shadow, які вже відбулися, 100% були точними ураженнями цілей, визначених Генеральним штабом. Це абсолютно результативна зброя, яка продемонструвала свою ефективність".

Міністр також зазначив, що Україна веде перемовини з іншими країнами, які мають подібні далекобійні ракети, з метою співпраці та обміну досвідом.

Крім того, Олексій Резніков підкреслив важливість зміцнення протиповітряної оборони України на зимовий період.

"На зиму ми маємо зосередитися на посиленні системи протиповітряної оборони, оскільки нам потрібно зробити наше небо безпечним... Це надзвичайно важлива задача, якою ми займаємося. Ми плануємо забезпечити захист великих міст, не тільки Києва, але й Харкова, Дніпра, Одеси, Львова, Запоріжжя, і розширити цю мережу, щоб українське небо було повністю безпечним. Мова йде не про одну систему, а про розміщення декількох таких систем, які будуть забезпечені відповідними ракетами", - зазначив він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також