Місія МВФ сьогодні починає свою роботу в Україні
10:02 21.09.2021
262

Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні, 21 вересня, починає свою роботу з перегляду програми stand-by в Україні. Про це повідомила пресслужба представництва МВФ в Україні.


"Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар починає сьогодні свою роботу і буде продовжувати обговорення з владою України першого перегляду програми, підтримуваної МВФ. Зустрічі місії будуть проходити в онлайн режимі", - йдеться в повідомленні з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна .

Останній раз місія МВФ відвідувала Україну на початку поточного року.

На початку 2021 року в Україні працювала місія МВФ для перегляду програми stand-by. Місія завершилася без прийняття рішення про перегляд програми.


У серпні Україна отримала від МВФ більше 2,7 млрд дол. Внаслідок розподілу спеціальних прав запозичень (СПЗ) в рамках допомоги країнам-учасницям фонду у відновленні економіки, яка постраждала від пандемії.


9 вересня глава НБУ Кирило Шевченко повідомив, що за планом другий транш МВФ для України має становити 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ), що приблизно дорівнює 700 млн дол.

 

Автор: Іван Петрик
Читайте також