МОЗ збільшила тариф на лікування онкологічних захворювань у дітей
12:30 15.02.2022
258

Національна служба здоров'я збільшила тариф на лікування онкологічних захворювань у дітей, - про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу. 

"У цьому році ми заклали ще більше коштів на виявлення та лікування онкологічних хвороб, а також збільшуємо тарифи, за якими Національна служба здоров’я оплачує медичні послуги лікарням, які лікують онкохворих дітей. Зокрема, тариф на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань у дітей збільшився на 40% (із 90 тисяч гривень у 2021 до 128 тисяч гривень у 2022 році), на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкогематологічних захворювань (лейкемія, лімфома) - на 37%: із 164 тисяч гривень до 224 тисяч гривень”, - сказав Ляшко.

За його словами, трансплантація кісткового мозку дітям з онкозахворюваннями є безкоштовною. Від початку року проведено 8 таких операцій, а минулого року - 77. МОЗ оплачує лікарням вартість трансплантації у розмірі 1,8 млн грн за родинну трансплантацію та 2,4 млн за трансплантацію з донорським етапом. Ці тарифи покривають витрати на пошук донора та забір клітин, трансплантацію та посттрансплантаційний супровід реципієнта, пояснив міністр.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також