"Можливі кислотні дощі - беріть парасольки": синоптики дали рекомендації в зв'язку з аварією на "Рівнеазот"
14:01 21.07.2021
288

Вчора на заводі "Рівнеазот" в цеху з виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу і викид нітрозних газів. Наслідки надзвичайної ситуації ліквідовані. Жертв і постраждалих немає.

Станом на 6 год. 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає. На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м3 та оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/м3, при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/м3».

Очевидно, що азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила, і поступово розсіювалась і осідала локально, не поширюючись на велику відстань від місця викиду, завдяки погодним умовам на Рівненщині протягом минулої доби.

Проте деяка кількість окису азоту розчинялась в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни. Тому, в деяких районах Рівненщини випадали підкислені дощі, і хоча вже загрози немає, варто сьогодні під дощами не "купатись", а все ж убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також