На кордоні з Молдовою затримали групу з 24 чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон
15:08 27.06.2024
263

Як повідомила Держприкордонслужба, оперативники виявили причетність жителів прикордоння до організації незаконного переправлення великої групи осіб до Молдови.

"Організатори кілька днів збирали своїх 'клієнтів' в одному з населених пунктів, сподіваючись одночасно переправити їх через кордон. У визначений час група завантажилася в транспортні засоби та вирушила до точки висадки на ділянці відділу прикордонної служби 'Кельменці' Чернівецького загону. Далі мандрівники планували пішки перетнути кордон з Молдовою поза пунктами пропуску," – повідомили прикордонники.

На підході до лінії державного рубежу порушників затримали. Серед затриманих 24 чоловіків, мешканці Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей.

Кожен з них заплатив за незаконну подорож по 12 тисяч євро головним організаторам маршруту.

Відносно затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення. Наразі встановлюється місце знаходження головних організаторів протиправної схеми, яких очікує покарання згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України.

"Краще ніж тікати – приєднуйся до лав Державної прикордонної служби. Подробиці за телефоном: 044-230-76-00," – зазначають у ДПСУ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також