На сході України армія росії змінює тактику і намагається діяти обережніше
10:30 20.04.2022
262

Розпочавши вторгнення у лютому, росія розраховувала на швидше просування своїх танків і наступ гелікоптерів, щоб пробитися вглиб країни. Все це не спрацювало. москва понесла тяжкі втрати.

Тепер росія почала нову кампанію з вужчою метою, зосередженою на захопленні українського сходу. Вона намагається діяти більш методично, про що говорять українські й американські представники. Про це пише New York Times. Замість швидких атак російські сили, розгорнуті півдугою від Ізюма до Сєверодонецька, посилили артилерійські обстріли й відправляють невеликі групи, щоб випробувати українські оборонні лінії. Багато підрозділів ЗСУ на Донбасі тримають оборону в окопах вже майже десятиліття. Ці російські атаки невеликими групами зазвичай передують наступу великих формувань або ж відволікають від атак на інших фронтах. За останні кілька днів росія відправила близько 11 додаткових батальйонних тактичних груп на Донбас, збільшивши їхню кількість до 75, - кажуть в Пентагоні. Кожна група складається приблизно з тисячі солдатів.

У Міноборони України кажуть, що російська армія готується до майбутнього наступу. Більше ракет класу «земля-повітря» були розгорнуті біля лінії фронту, щоб захистити важливі позиції. Крім того, москва збільшила присутність своєї артилерії. На цьому етапі війни зброя дальньої дії, така як гаубиці й реактивні системи залпового вогню, будуть грати важливу роль у тому, щоб захопити й утримати територію. Новий наступ росії на Донбасі сильно покладається на таку зброю. 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також