На спецсаміті НАТО 24 березня Польща офіційно пропонуватиме направити миротворчу місію в Україну - ЗМІ
09:00 23.03.2022
258

На спеціальному саміті НАТО, який буде 24 березня, Польща має намір офіційно подати пропозицію щодо направлення миротворчої місії в Україну, повідомляє польське видання Wpost.

"На спеціальному саміті Північноатлантичного альянсу (НАТО - ІФ) у Брюсселі, який відбудеться 24 березня, Польща має намір офіційно подати пропозицію щодо миротворчої місії НАТО в Україні. Проєкт має бути представлений урядом спільно з Анджеєм Дудою (президентом Польщі)", - йдеться у повідомленні.

Проте, видання наголошує, що направити миротворчу місію Польща зможе лише, якщо отримає дозвіл від США.

"Міноборони все ще працює над проєктом створення миротворчої місії НАТО в Україні. Пропозиція має бути направлена до Президентського палацу та Бюро національної безпеки. Анджей Дуда не захоче ухвалити документ, якщо не отримає "зеленого світла" від США", - пояснює видання.

Миротворча місія НАТО має налічувати до 10 тис. солдатів із країн НАТО. Над великими містами України має створитися безпольотна зона.

OSINTdefender повідомляє, що сім країн НАТО заявили, що підтримають миротворчу місію.

"Цими країнами є Словенія, Чехія, Польща, Латвія, Литва, Естонія, а тепер і Данія", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у твіттері.

Міністр оборони Данії Мортен Бедсков заявив, що його країна готова направити своїх солдатів в Україну. "Уряд Данії готовий надати солдатів для миротворчої місії в Україні, якщо це допоможе покласти край цій кровопролитній війні", - наводить його слова видання EURACTIV.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також