На Вінниччині чоловік за хабар патрульним, може сісти до в‘язниці
12:09 26.06.2024
290

Днями одному із сіл Теплицької громади, що на Вінниччині, 52-річний водій автомобіля Nissan скоїв ДТП. Чоловік був напідпитку. Аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень  пропонував поліцейським гроші. Тож тепер на водія чекає і адміністративна, і кримінальна відповідальність терміном до 4-х років.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінницької області.

Під час патрулювання території обслуговування працівники поліції помітили автомобіль, який потрапив у ДТП. Під час спілкування із водієм інспектори виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували чоловіку пройти освідування від якого він відмовився. За нескладання адмінматеріалів, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень, - йдеться в інформації.

Правоохоронці попереджали про відповідальність за пропозицію хабаря, але водія це не зупиняло. Він поклав гроші під папку з документами.

Задокументувала кримінальні правопорушення слідчо-оперативна група. Автомобіль поміщений на арешт майданчик.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі поліцією розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

На порушника складені адміністративні матеріали за статтями: 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також