На Вінниччині чоловіка засудили до довічного позбавлення волі за згвалтування та вбивство
14:10 10.11.2022
310

9 листопада Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок Вінницького міського суду, яким 48-річного вінничанина засуджено до довічного позбавлення волі. Чоловік зґвалтував 64-річну жінку, а потім вбив її.

Про це повідомили у Вінницькому апеляційному суді.

"У своїй апеляційній скарзі обвинувачений наполягав на скасуванні рішення суду першої інстанції. На його думку, там не в повній мірі оцінили докази та не допитали всіх свідків. Тож вважає, що справу потрібно направити на новий розгляд до міського суду. З такими вимогами погодився й адвокат обвинуваченого. Також він намагався переконати суд у тому, що призначене К. покарання – надто суворе. Для покарання й виправлення, каже, достатньо тринадцяти років ув'язнення. Пом’якшуючими обставинами назвав позитивні характеристики  за місцем проживання й роботи обвинуваченого, те, що він визнав свою вину та щиро розкаявся. За словами ж прокурора, вирок міського суду – законний і справедливий",- йдеться у повідомлені.

Обвинувачений – раніше судимий: тричі – за крадіжки, раз – за умисне вбивство. Свій перший вирок отримав у двадцять два роки.

Встановлено, що черговий злочин скоїв у вересні 2020 року у Вінниці: спочатку 64-річну жінку зґвалтував, а потім задушив її. Перед цим зі своєю жертвою випадково познайомився у місті.

29 вересня до поліції надійшло повідомлення про виявлення на території колишнього заводу у м. Вінниці, біля стихійного сміттєзвалища, тіла невідомої літньої жінки без ознак життя.

Як розповів заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Остроглядов, слідчо-оперативна група поліції виявила на тілі вінничанки ознаки насильницької смерті. За висновком судово-медичного експерта, вона померла внаслідок механічної асфіксії. Працівники поліції встановили особу померлої - нею виявилась 64 – річна жителька м. Вінниці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також