На Вінниччині поліцейські викрили прихильника «руського миру»
13:30 07.09.2022
267

На Вінниччині поліцейські викрили прихильника «руського миру», який підтримував вторгнення росії на територію України та бажав путіну міцного здоров’я. Викрили зловмисника слідчі слідчого управління обласного главку спільно із поліцейськими відділу протидії кіберлозлочинам у Вінницькій області за силової підтримки спецпризначенців КОРД. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

У своєму помешканні чоловік зберігав колекцію компакт-дисків, книги та інші матеріали пропагандистської спрямованості. У соціальних мережах чоловік відкрито підтримував повномасштабне вторгнення росії на територію України. Тепер вінничанину загрожує до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

.

"64-річний вінничанин під час повномасштабного вторгнення росії на територію України поширював у своїх соціальних мережах матеріали, які виправдовують агресію окупантів. Чоловік запевняв інших користувачів Інтернету, що українські засоби масової інформації висвітлюють неправду, з огляду на що «довіряти» варто лише російським ЗМІ, де збройна агресія визнається правомірною. До того ж зловмисник на своїх соціальних сторінках бажав президенту росії міцного здоров’я",- розповідає начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили колекцію компакт-дисків, книг та інші матеріали пропагандистської спрямованості, а також комп’ютерну техніку, георгіївські стрічки та інші докази злочинної діяльності.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

За цим фактом поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). За такий злочин передбачено покарання позбавлення волі до 5 років з конфіскацією майна.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також